Ispiši ovu stranicu
Zakonodavno povjerenstvo Zakonodavno povjerenstvo Stručna služba Skupštine
15
Rujan

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o udrugama i fondacijama Brčko distrikta BiH

Objavljeno u Vijesti

U Skupštini Brčko distrikta BiH danas je održan nastavak javne rasprave o Nacrtu zakona o udrugama i fondacijama Brčko distrikta BiH, koja je prije desetak dana prekinuta iz tehničkih razloga.

Ljubiša Lukić, predsjedatelj Zakonodavnog povjerenstva, rekao je da su sudionici rasprave imali pred sobom Prednacrt zakona na koji su dali dosta komentara.

 

- U međuvremenu su dobili Nacrt zakona o udrugama i fondacijama u koji su ugrađene bar dvije trećine komentara nevladinih organizacija, a sve ono što nije obuhvaćeno Nacrtom zakona zastupnici će, sukladno Poslovniku i Statutu, moći popraviti do njegovog konačnog usvajanja - rekao je Lukić.

 

Srđan Blažić, voditelj Odjela za stručne i administrativne poslove, rekao je da je riječ o potpuno novom zakonu koji treba na nov način urediti pitanja financiranja, sufinanciranja i svih aktivnosti nevladinog sektora u Brčko distriktu i podsjetio da je važeći zakon donesen još 2002. godine.

 

- Sjedište nevladinih organizacija više neće moći biti na privatnim adresama, morat će se voditi precizna i jasna evidencija članstva i svih nastalih troškova sukladno međunarodnim računovodstvenim standardima - pojasnio je Blažić.

 

Podsjetio je da se uvodi i nov način sufinanciranja i financiranja projekata NVO sektora od Vlade preko javnog poziva i uz jasne kriterije, kao i da će ti projekti biti praćeni i ocjenjivani kako bi se vidjeli njihovi učinci.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH

Pročitano 584 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Rujan 2020 13:06
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)