Ispiši ovu stranicu
19
Siječanj

ZVANIČNO POTVRĐIVANJE ČLANOVA BRČANSKE VLADE NA SJEDNICI SKUPŠTINE DISTRIKTA U ČETVRTAK

Objavljeno u Vijesti

Na sjednici brčanskog Palamenta koja će biti održana u četrtak 21. januara trebali bi biti potvrđeni novi članovi vlade, te imenovana skupštinska tijela, čime će se zaokružiti formiranje zakoodavne i izvršne vlasti u Distriktu, a na osnovu rezultata oktbarskih izbora.

„Prijedlog gradonačelnika, odnosno sastav Vlade, koji je prosliedio parlamentu, u četvrtak će biti potvrđen, a ujedno zastupnici će dati saglasnost i na sastav svih 18 skupštinskih komisja. Sve ovo je preduslov, kako bi mogli, punim kapacitetom, ući u analizu budžeta Distrikta za ovu godinu, odnosno pustiti ga u skupštinsku proceduru“, rekao je predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić. Inače, na sjednici planiranoj u četvrtak biće razmatrane i dvije odluke koje se odnose na pružanje pomoći postradalima od zemljotresa u Hrvatskoj i Srbi, u ukupnom iznosu od 50.000.maraka. Nakon zasjedanja u četvrtak, kako je najavljeno, naredno redovna sjednica, na kojem će se, u prvom čitanju, razmatrati budžet Distrikta za ovu godinu, treba bitii održano do kraja tekućeg mjeseca.

 

Autor; infoBrcko.com

https://www.infobrcko.com/vijesti/item/28101-zvanicno-potvrdivanje-clanova-brcanske-vlade-na-sjednici-skupstine-distrikta-u-cetvrtak.html

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)