Ispiši ovu stranicu
26
Veljača

Brčko: Od prvog ožujka počinje evidentiranje djece za upis u prvi razred osnovnog obrazovanja

Objavljeno u Vijesti

Odjel za obrazovanje Vlade Brčko distrikta poziva roditelje čija djeca do prvog aprila navršavaju šest godina da u osnovnim školama izvrše evidentiranje djece za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu. Ova aktivnost počinje  od  prvog marta.

Kao i svake godine Odjel za obrazovanje sprovodi aktivnost evidentiranja djece koja su prispjela za upis u prvi razred osnovnog obrazovanja a ove  godine će to škole će provesti u vremenu od 01. do 12. marta. Mara Matkić šefica Pododjela za osnovno obrazovanje je pozvala roditelje takve djece da u navedenom periodu dođu u škole i izvše evidentiranje djeteta u školi koja pripada njihovom upisnom području.

” Za razliku od predhodnih godina ove će godine od roditelja će biti tražen i podatak da li je dijete pohađalo vrtić a ako nije za takvu djecu će ako dozvole epidemiološki uslovi biti organizovana pripremna nastava. Roditelji će popuniti i anketu na kojem jeziku i pismu će njihovo dijete započeti obrazovanje ” istakla je Matkić

Odjel za Obrazovanje će u narednom periodu formirati i komisije koje će vršiti procjenu spremnosti djece za  polazak u školu. Te komisije neće provjeravati znanje djeteta nego isključivo njegove spospobnosti da započne nastavni proces i kada komisija izda takvu potvrdu više neće biti ni jedne prepreke da se dijete upiše u prvi razred. Komisiju će činiti psiholog-pedagog, logoped, defektolog, liječnik i učitelj.

 

Autor:Radiobrcko.ba

https://radiobrcko.ba/vijesti-brcko/brcko-od-prvog-marta-pocinje-evidentiranje-djece-za-upis-u-prvi-razred-osnovnog-obrazovanja/

Pročitano 609 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)