Ispiši ovu stranicu
In memoriam Mario Pejic In memoriam Mario Pejic
16
Ožujak

HNV BiH PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Objavljeno u Vijesti

U ponedjeljak, 15. ožujka 2021. g. u svome rodnom gradu Sarajevu, preminuo je Marijo Pejić, predsjednik Hrvatskoga narodnog vijeća BiH!

 

Obnašajući ovu časnu funkciju koja je bila jedna u nizu  važnih dužnosti na bih. političko-kulturnoj sceni, pok. Marijo  Pejić svojim  je djelovanjem doprinosio harmonizaciji odnosa među Hrvatima u Bosni i Hercegovini, s jedne strane i među svim bosanskohercegovačkim građanima s druge strane. Ostat će upamćen po svom bosansko-hercegovačkom patriotizmu i opredijeljenosti. Često je govorio: Nije problem istovremeno biti Hrvat i Bosanac i Hercegovac (...), nema bosanskim i hercegovačkim Hrvatima, ove pripadnosti nisu kontradiktorne (...),važno je voljeti svoj narod i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

 

Vjerovao je u budućnost Bosne i Hercegovine.

 

Marijo Pejić bio je četvrti po redu predsjednik HNV BiH, nevladine organizacije (1994), koja je faktički dala nemjerljiv doprinos u zaustavljanju rata Armije BiH i HVO u BiH, kao i u očuvanju Međunarodno priznate Države BiH u njezinim  historijskim granicama.

 

Svjesni velikoga, teško nadoknadivog gubitka, izražavamo iskrenu sućut obitelji Pejić i članovima HNV-a.

 

Počivao u miru!

Pročitano 1343 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Ožujak 2021 11:13
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)