Ispiši ovu stranicu
25
Ožujak

Krajem mjeseca na izvanredoj sjednici se očekuje usvajanje Proračuna Brčko distrikta BiH

Objavljeno u Vijesti

Nakon zavšetka četvrte, sinoć je započela i okončana peta redovita sjednica Skupštine Brčko distrikta na kojoj je usvojen Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Prema riječima predsjednika Skupštine Siniše Milića zakon je usvojen jednoglasno, zajedno s amandmanima, koji su došli od strane gradonačelnika i Zakonodavnog povjerenstva Skupštine Brčko distrikta.

Također, u drugom čitanju usvojen je Nacrt zakona o izmjeni Zakona pravosudnom povjerenstvu Brčko distrikta , te je razmotren Prijedlog proračuna za 2021. godinu, čije se usvajanje, kako je naglasio Milić, očekuje na narednom izvanrednom zasjedanju krajem mjeseca.

Predstavnici zakonodavne vlasti  razmotrili su i nekoliko izvješća o radu institucija Distrikta, među kojima je najveću pažnju izazvao Program rada Zavoda za planiranje projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH kao i financijski plan ove institucije.

 

Izvor:Radiobrcko.ba

https://radiobrcko.ba/vijesti-brcko/krajem-mjeseca-na-izvanredoj-sjednici-se-ocekuje-usvajanje-proracuna-brcko-distrikta-bih/

Pročitano 568 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Ožujak 2021 11:16
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Srodni sadržaj (po oznakama)