Ispiši ovu stranicu
15
Svibanj

Provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić posjetio Franjevački samostan i Župu Tuzla

Objavljeno u Vijesti

U posjet Franjevačkom samostanu svetih Petra i Pavla i Župi Tuzla, u nedjelju 14. svibnja, došao je fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Predvodio je misno slavlje u 11 sati uz suslavlje gvardijana fra Željka Nikolića i fra Emanuela Josića, profesora na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Riječ je o prvom službenom posjetu otkako je fra Zdravko Dadić izabran za provincijala na izbornom kapitulu Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je održan 25. travnja prošle godine.                                      

 

Odmah na početku svete mise je spomenuo kako se 14. svibnja slavi Majčin dan koji simbolizira majčinu ljubav, važnost majki za sve nas i ujedno čestitao svim majkama njihov dan. U propovijedi je govorio o Isusovim riječima koje su jednostavne u slušanju, a zahtjevne u izvršavanju.

I ove nedjelje dok slušamo riječ Gospodnju, možemo se svi zajedno složiti da imamo problem s Isusom, zato što tako jednostavno kaže ono što bi trebalo obilježiti naš život, a mi to jako teško prihvaćamo. Oni koji ga ljube ne mogu to reći ako ne žive ono što on od njih traži, ako ne žive njegove zapovijedi.To je jako jednostavno, ali vrlo upitno i problematično jer nama je jako teško živjeti te zahtjevne riječi koje pred nas stavlja naš Gospodin Isus Krist. A to je da naš život mora biti jedino On, a ne strah. Gdje god je strah, tu je odsustvo povjerenja u Boga. Mi svoj život vrlo često gradimo tako što želimo biti sigurni, ovdje na zemlji,“ neke su od provincijalovih misli iz propovijedi.

 

Također je kazao kako se u našim životima javlja strah, nedostatak ljubavi i pouzdanja, kada želimo da nam sve naše životne poteškoće riješi netko drugi. „Što Bog hoće od mene u životu, što je Božja volja u mome životu? Kada pronađem odgovor na ta pitanja, onda ću do kraja moći prihvatiti Božje zapovijedi i posvjedočiti da je ljubav ono što određuje moj život,“ dio je provincijalove propovijedi.

 

 

Potkraj svete mise je gvardijan fra Željko zaželio dobrodošlicu fra Emanuelu i provincijalu Fra Zdravku koji je, kako je sam rekao, zaželio vidjeti franjevce u tuzlanskom samostanu i vjernike tuzlanske župe. 

M.B.

Pročitano 182 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Svibanj 2023 06:49
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)